Bruisend BroeBELparlement

Broebel, marc de bel, broebelschool, onderwijs, pijlers, workshop, workshops, vorming, vormingen, visie, broebel label, label, oudenaarde, waregem, onderwijsinnovatie, onderwijszin

Deze pijler is zeer praktijk en doe-gericht en komt in grote mate vanuit de kinderen zelf.

bouwen aan de eigen minigemeenschap

Deze pijler is zeer praktijk en doe-gericht en komt in grote mate vanuit de kinderen zelf, in samenspraak met directie en leerkrachten.

 

Regels en afspraken zijn wel degelijk belangrijk en dienen te worden gerespecteerd. De ervaring leert echter dat, als kinderen zelf de verantwoordelijkheid krijgen om de regels mee te bepalen, ze veel meer geneigd zullen zijn ze effectief toe te passen. Op die manier weten ze ook dat, indien deze grenzen overschreden worden, er consequenties zijn die ze vooraf eveneens helpen mee bepalen.

 

Maar een BroeBELparlement is natuurlijk nog veel meer dan dat! Het schept een platform om hen te laten meedromen over een ideale BroeBELschool en die wensen samen te concretiseren. De BroeBELschool is op die manier een minigemeenschap waar er in het BroeBELparlement letterlijk en figuurlijk gebouwd wordt aan een school waar het fijn is om te zijn en waar iedereen duidelijk weet wat de afspraken zijn.

Dit is een demo-winkel voor testdoeleinden — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd.