Els Buytaert

Broebel, marc de bel, broebelschool, onderwijs, pijlers, workshop, workshops, vorming, vormingen, visie, broebel label, label, oudenaarde, waregem, onderwijsinnovatie, onderwijszin
Als kinderen allemaal dezelfde kip moeten knippen, kunnen ze hun ei niet kwijt

Marcel van Herpen

Even voorstellen

Els werkt als kindertherapeute bij PsyKiTs en is naast Psychologe ook Creatief Therapeute en KernTalentenanalist. Ze heeft een bijzondere affiniteit met hoogbegaafde, hooggevoelige en faalangstige kinderen.
Ze werkt samen met Theater-Atelier Top aan projecten die als doel hebben bij elk kind creativiteit te stimuleren en de eigen unieke (kern)talenten verder te ontwikkelen. Dit vanuit creatieve denkprocessen en werkvormen zoals beeldende vormgeving, (psycho)drama/theatertherapie, muziek, dans/beweging,…

WORKSHOPS

Optimale talentontwikkeling voor elke leerling

Hoe kan je ervoor zorgen dat elke leerling zijn talenten optimaal ontplooit?

Misschien ben je bezorgd dat een leerling al heel vroeg maar met één enkele activiteit bezig is? Beperkt hij daarmee niet teveel zijn latere studie- of beroepsmogelijkheden? Ontwikkelt hij genoeg andere vaardigheden die hij zal nodig hebben?

En hoe help je die andere leerling die net veel interesses heeft de beste studiekeuze maken? Laat deze zich niet teveel beïnvloeden door anderen?
Wat doe je als een kind plots niet meer goed functioneert op school, of eentje enorm druk overkomt? Hoe kan je hun sterktes verder uitbouwen zodat dit ook een positief effect heeft op hun zwakkere punten?

Dit alles wordt theoretisch onderbouwd vanuit de KernTalentenmethode en doorspekt met heel veel voorbeelden en praktische tips. Elk kind heeft immers een unieke mix van talenten. Wie op school en later op zijn werk zijn sterkste talenten kwijt kan, zal zich goed in zijn vel voelen en zich moeiteloos, met passie zelfs, verder ontwikkelen. Want hoe groter het ‘ei’, hoe groter ook de drang dit te moeten kunnen leggen…Dit is een demo-winkel voor testdoeleinden — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd.