Intelligent Motion

Wij brengen ``jou`` in beweging

Even voorstellen

De weg van de minste moeite 

Een kind heeft gigantisch veel bewegingsmogelijkheden. Hoe ouder je wordt, hoe meer je die vrijheid verliest omdat je lichaam de weg van de minste moeite zoekt en zich aanpast aan je bewegingsroutine. Niet of onvoldoende gebruikte spieren en bindweefsel worden daardoor op non-actief gezet.

Intelligent Motion is een behandelmethode waarbij we het lichaam opnieuw zijn maximale bewegingsvrijheid teruggeven. Op die manier helpen we jou van jouw pijn, vermoeidheid, stress of verlaagd prestatieniveau af.

WORKSHOPS

Bewegen = Fun

Bewegen is meer dan sport. Je hoeft niet sportief te zijn om bewegen leuk te vinden. Het is geen competitie om de sterkste of de snelste te zijn maar wel het plezier ervaren van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en het ‘fun’-gevoel dat erbij hoort. De capaciteit van het lichaam om alle bewegingsmogelijkheden te kunnen uitvoeren bezorgt comfort en een groot zelfvertrouwen om activiteiten uit te voeren. Intelligent Motion hanteert hun beweegmethode om het lichaam opnieuw het plezier van bewegen te ervaren.

Doel:

  •      Het creëren van een positieve associatie van plezier t.o.v. bewegen
  •      Het benadrukken van het sociaal aspect in combinatie met bewegen
  •      Bewust maken dat stappen ook leuk kan zijn
Bewegingstussendoortjes 2.0

Integratie van bewegingen tijdens kleine pauzes biedt tal van voordelen. De bewegingstussendoortjes 2.0 gaat echter verder dan de “klassieke” tussendoortjes. Naast het feit van beweging wordt ook het aspect van ‘intelligent bewegen’ geïntegreerd. De bewegingen zijn speciaal ontwikkeld om specifieke zones van het lichaam in beweging te brengen die door de zit-activiteit onder spanning komen. Elke beweging heeft als doel om het lichaam opnieuw als 1 geheel in verschillende richtingen te bewegen opdat de impact van het zitten door meerdere delen van ons lichaam kan opgevangen worden en daardoor ook minder schadelijk worden.

Doel:

  •       De link leggen tussen de zitactiviteit en het effect op stappen
  •       Het benadrukken van het belang van mobiliteit bij het verhogen van activiteit
  •       Blessurepreventie
Mindful moving
Mindful moving heeft dezelfde doelstelling als mindfulness maar focust zich niet op de ‘mind’ maar richt zich op het lichaam. De ‘body-mind’ connectie biedt de mogelijkheid om een effect te hebben op de ‘mind’ via het lichaam. Mindful moving neemt je stap voor stap mee in het bewust worden van je lichaam. Door middel van een ‘bodyscan’ leer je opnieuw je lichaam kennen en ontdek je de zones van je lichaam die gespannen zijn. In een tweede fase mobiliseren we de zones die gespannen zijn om opnieuw meer vrij te bewegen. Wanneer elk deel van het lichaam vrij kan bewegen, kan het lichaam weer efficiënt bewegen en voelt het comfortabel aan. Dit fysiek comfort beïnvloedt je mind en creëert de mogelijkheid om gepast te reageren om stress en spanning.

 

Doel:

  •       De effect van verschillende oefeningen op het lichaam en mentale welzijn
  •       De noodzaak van het betrekken van meerdere systemen in functie van de gezondheid
  •       Het definiëren van obstakels om te bewegen en een mogelijke manier tot aanpak


Dit is een demo-winkel voor testdoeleinden — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd.