Lieve Melis

Broebel, marc de bel, broebelschool, onderwijs, pijlers, workshop, workshops, vorming, vormingen, visie, broebel label, label, oudenaarde, waregem, onderwijsinnovatie, onderwijszin
Een kind vol zelfvertrouwen draagt zijn toekomst in zijn hand

Even voorstellen

Lieve is van opleiding ergotherapeute (afgestudeerd 1984) en volgde verder tussen 2001 en 2007 een 5-jarige training 4dimensioneel bodywerk en –levenskunst bij de Du Mai school (4D-life academy) waar ze leerde hoe je via lichaamswerk de eenheid kan bevorden tussen de 4 dimensies: lichaam, gevoel, geest en ziel. Deze opleiding vergrootte haar bewustzijn enorm en resulteerde dan ook in een eigen praktijk 4dimensioneel lichaamswerk.

Omdat 2 van haar kinderen heel ongelukkig waren op school, ging ze in 2009 op zoek naar ander onderwijs. Zo ontstond haar passie voor onderwijsvernieuwing. Ze was mede-oprichter van de Gentse Sudburyschool (2010) en oprichter van de EigenWijze Bedding Kortrijk (2012), 2 privéscholen waar ze kinderen en jongeren die niet meer konden functioneren in het reguliere onderwijs, begeleidde in een persoonlijk leertraject. Ze verdiepte zich in de werking van de hersenen, in natuurlijk leren en maakte kennis met andere succesvolle onderwijsvormen in het buitenland. Vanuit al deze ervaringen, en vanuit de leerbehoeften van kinderen schreef ze een boek en deelt ze haar visie op onderwijs in (r)evolutie. Een duidelijke oproep naar, maar ook voorstel tot vernieuwing. Want het is 12 uur.

Auteur van het boek ‘Van onderwijs, via EigenWijs, naar bovenwijs’.

WORKSHOPS

Lezing

op scholen: voor leerkrachten ( pedagogische studiedagen),voor ouders, opvoeders. In verenigingen en organisaties die bekommerd zijn om kinderen en jongeren,..

Lieve opent je ogen en geeft vanuit haar ervaringen de aanzet tot vernieuwing.

 

Een gastvrouw die reeds een lezing organiseerde zegt:

Een absolute aanrader voor een studiedag, dit is niet zozeer een ‘boekvoorstelling’ maar een onderdompeling in eye openers.
Dankjewel voor een verrijkende, prikkelende, inspirerende boekvoorstelling om ‘U’ tegen te zeggen! 
Haar verhaal gaat niet in het minst over de heropvoeding van onze vastgeroeste principes. Ik hoop dat haar boek heel veel mensen bereiken mag, ook tot ver buiten het onderwijs. 
Het was een schitterende avond. Zeker een idee voor een pedagogische studiedag, of een rijke inspiratie voor mensen die met liefde en passie anderen (niet alleen kinderen en jongeren) willen stimuleren om zichzelf te ontpoppen.

Workshop geweldloze communicatie

zowel voor leerkrachten als kinderen en jongeren.

We werken voornamelijk met het “Grokspel” en komen via verschillende spelvormen tot het inleven in elkaars noden , behoeften en gevoelens en we helen op die manier conflicten op een vredevolle manier .Dit is een demo-winkel voor testdoeleinden — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd.