Studio Gekko

Failure is simply the opportunitiy tot begin again, this time more intelligently.

Henry Ford

Even voorstellen

Kristof Francis.
1977.
Uit het landelijke Laarne bij Gent.
Gehuwd met Jessie en vader van 4 energiebronnen tussen 0-9 jaar.
Creatief – Ondernemend – Gezond Gek.
Eeuwige kampleider en ravottende avonturier.
Passie voor theater, reizen, natuur.
Auteur, acteur en regisseur.
Zaakvoerder-doet-al bij Studio Gekko

WORKSHOPS

(Muziek)Theaterproducties in de schoolkijker!

KLEUTER -- DE VLIEGENDE PINGUIN

Thema: milieu, kinderrechten, gevaar, dieren.

Herman de pinguïn onderneemt talloze pogingen om te kunnen vliegen. Was ik maar een kanarie, zucht hij. Aangezien de aarde opwarmt en de ijsbergen smelten, besluit hij te vluchten. Ik heb ook het recht om te kunnen vliegen. Ik ben ook een vogel! Een pinguïn tegen de opwarming van de aarde en met een hevige vliegwens. Een interactieve voorstelling vol humor, liedjes, versjes en vliegstunts. Met Herman verveel je je nooit!

kleuter -- TENTMAN
reizen, cultuur, natuur, avontuur, gevaar
’s Nachts gaan de lichten uit. In het donker ben ik bang. Ik zie niks meer, voel me alleen en kruip dicht tegen knuffelbeer. Maar dan steekt Tentman zijn lampje aan, en vertelt mij een nieuw avontuur. Tentman reist de wereld rond, hij neemt me mee, een droomverbond. Tentman waakt, ik slaap.
1e en 2e graad LAGER -- Gekko

lachen is gezond, ontdekken, hoop, vriendschap.
Herman is een poetsman met een burn-out. Hij komt aan op zijn werkplek en ontdekt, naast een hoop rommel, ook een groep kinderen. Zij zitten in de weg, want Herman moet dringend verder opruimen. Maar plots kan er gelachen worden… Lachland? Wablief? Humorolandis? Wie geeft zijn lach door en maakt een ander gelukkig? Met Herman worden we allemaal Gekko, want lachen is gezond!

1e en 2e graad lager -- De Bank

steden en dorpen, natuur en milieu, (samen)wonen, culturen, verdraagzaamheid.
Productie in thema Jeugdboekenweek 2016: Weg van de Stad.
Een rustig plekje op het platteland, ver weg van de stad. Waar Karel op een bankje zit, luisterend naar geritsel in het struikgewas, turend over groene weiden. Allemaal beestjes. Een andere bank, stijf, deftig, in de stad. Een bank aan de bank. Waar heren in een strak pak zaken doen. Karel in kostuum, wat op z’n ongemak. Auto’s, bussen, trams, hindernissen en muizenissen. Allemaal mensen. Weg van de stad? Weg van elkaar?

1e en 2e graad lager -- music

vriendschappen en relaties, showbizz, creativiteit, feest.
Fred en Francis vormen al jaren een pop- en rockband. Ze blijven streven naar roem en succes, tevergeefs. De band staat op springen. Splitten, scheiden, geen duo, wel solo. Spanningen lopen op, de waarheid wordt gezegd, elk zijn waarheid. MUSIC is zinderend muzikaal theater, in discoplunje en feestroes, met een lach en een traan. Over komen, blijven en gaan van vriendschappen en relaties, en de leegte die ze kunnen achterlaten. Over de schoonheid van de troost, de energie, de passie voor kunst en creativiteit.

3e graad lager -- harde noten

pesten, relaties, school, vriendschap
In Vlaanderen wordt één kind op vijf gepest. Ondanks alle campagnes en initiatieven blijft pesten een moeilijk uit te roeien probleem. Een probleem dat iedereen kan overkomen, zo ook de dertienjarige Kaat, het hoofdpersonage uit de jeugdboeken Harde noten en Papieren vriendin (uitgeverij CLAVIS) die leerkracht Ilse De Keyzer schreef. Studio Gekko en de auteur bewerkten de boeken tot het theaterstuk ‘Harde noten: terugblik op een pestprobleem’. In deze monoloog blikt Kaats broer Sep terug op de pestgeschiedenis van zijn zus. De situaties zijn herkenbaar voor jongeren vanaf tien jaar en zoomen in op de mogelijke oorzaken en gevolgen van pesten. Een stuk dat beslist nog even zal nazinderen.Dit is een demo-winkel voor testdoeleinden — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd.