Trude Piepers

Broebel, marc de bel, broebelschool, onderwijs, pijlers, workshop, workshops, vorming, vormingen, visie, broebel label, label, oudenaarde, waregem, onderwijsinnovatie, onderwijszin
Een liefhebbend hart is de hoogste wijsheid...

Charles Dickens

Even voorstellen

Ik werk ruim 20 jaar met kinderen op verschillende terreinen. Telkens opnieuw een feest om dit te doen! De laatste jaren merkte ik in mijn rol als zorgcoördinator en leerkracht hoe bijzonder en belangrijk het is om kinderen te helpen balanceren. Na vele opleidingen, navormingen, eigen ervaringen, groeiproces, … en meest recent de opleiding tot (therapeutische) kinderyogadocente en kindercoach vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Samen op reis om schatten te vinden, diamanten op te graven en te slijpen, hoe leuk is dat? Mindful getint, vanuit een holistische invalshoek. Yoga houdt mij relaxed en bewust. Dat zorgt ervoor dat alles beter gaat en lukt. Waaronder het luisteren naar mijn hart en het laten uitkomen van dromen in mijn leven. Mijn diepste hartenwens? Dat nog veel kinderen en volwassenen geïnspireerd raken via deze weg: op school, vanuit mijn praktijk thuis of ergens onderweg…..

Van harte!

WORKSHOPS

herken stress bij kinderen

Bedoeld voor leerkrachten/ouders

Steeds meer kinderen hebben last van stress en angst. Het is belangrijk dat je stress bij je kind leert herkennen. Kinderen kunnen net als volwassenen , ziek worden van stress. Welke is de belangrijkste oorzaak van stress? Stressignalen? Hoe kan je jouw kind helpen?

Gedurende anderhalf uur neem ik jullie graag mee in een interactief moment. Na de sessie herken jij straks ieder ‘stresskipje’ vanaf grote afstand. 🙂

Een hooggevoelig kind?

Bedoeld voor leerkrachten /ouders

Of je nu zelf hooggevoelig bent, een ouder van een hoogsensitief kind of een leerkracht of geînteresseerd bent in hoogsensitieve kids…..

Gedurende anderhalf uur neem ik jullie graag mee in een interactief moment. Ik vertel over hooggevoeligheid, ik geef je tips mee zodat je jezelf of een kind hierin kan begeleiden!

Magisch samenzijn

Voor kinderen van 6 tot 12j

Een mix van kinderyoga, mindfulness en meditatie.

Veel kinderen vragen zich af wie ze zijn. Ze kunnen moeilijk aarden in deze wereld. Hierdoor worden ze opstandig of onzeker. We willen kinderen een veilige omgeving aanbieden waar niet wordt geoordeeld en geen verwachtingen worden gesteld. Op die manier vinden ze de Kracht om te groeien en om de wereld te ontdekken.

We maken een ontdekkingsreis via lichaamshoudingen, ademspel, muziek, bewegingen, massagespel, aandachts- en ontspanningsoefeningen. Je kan wegdromen bij een verhaal of je tovert zelf beelden in je hoofd. Kinderen leren zichzelf te zijn, even niet te moeten presteren, samen te werken en eerbied te hebben voor zichzelf en voor elkaar. Kinderen ontwikkelen meer zelfvertrouwen, een gezond zelfbeeld, evenwicht, rust, concentratie en creativiteit.

Duur: af te spreken.Dit is een demo-winkel voor testdoeleinden — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd.