We maken deel uit van een groter geheel

Broebel, marc de bel, broebelschool, onderwijs, pijlers, workshop, workshops, vorming, vormingen, visie, broebel label, label, oudenaarde, waregem, onderwijsinnovatie, onderwijszin

DE WERELD IS GROTER DAN DE KLAS

De wereld buiten de klas zit vol ver-rijkingen, waarom dan de hele dag tussen 4 muren blijven zitten zoals visjes in een aquarium? Wij gaan ervan uit dat er buiten de klas minstens zoveel te leren valt en ook de virtuele wereld hoort hier bij.

 

In de BroeBELschool kiezen we dus bewust om zoveel mogelijk op stap te gaan met de kinderen. Vooral in de directe omgeving van de school, valt er met enige creativiteit, vanalles te beleven, ervaren en ontdekken. Het outdoor teaching heeft al bewezen dat er meerdere positieve invloeden zijn op de motivatie, interesse en betrokkenheid van de kinderen en leerkrachten.

ONDERWIJSPARTICIPANTEN

De kennis en vaardigheden hoeven niet altijd van de klasleerkracht te komen, samen met andere leerkrachten, (groot)ouders, experten binnen een bepaald leergebied, ervaringsdeskundigen… bereiken we veel meer kennis en wijsheid!

 

Heel graag willen we jullie aanmoedigen om jullie netwerk aan onderwijs participanten nog intenser uit te werken. Breng (groot)ouders bij elkaar en maak kennis met hun talenten en kwaliteiten. Zo maken we van een BroeBELschool geen artificiële wereld maar een authentieke minisamenleving waar ervaren een weg is naar het doel!

 

Bij het creëren van een oudervereniging op een BroeBELschool, werken we vanuit de talenten van de participanten, waarbij de ouders een belangrijk deel uitmaken. Het is heel belangrijk om samen te komen in een ongedwongen sfeer waarin ouders zelf bepalen waarbij ze willen bijdragen/participeren/enthousiasmeren… De onderwijsparticipatie gaat tot in de klas, participanten kunnen gevraagd worden maar ook zelf voorstellen doen om in de klas activiteiten te geven.

ZINGEVING

In de BroeBELschool stellen we geen specifiek geloof voorop. We leren dat mensen beoordeeld worden naar hun daden, niet naar hun geloof. We gaan wel op ontdekking doorheen de verschillende godsdiensten/religies om te kijken welke waarden we kunnen integreren en in feite universeel zijn. We moedigen onze BroeBELkinderen aan op zoek te gaan naar het grotere geheel en na te denken over geloof, spiritualiteit en levensvragen. We leren hen bewust en krachtig in het leven te staan en te leven vanuit hun hart.

 

Een BroeBELleerkracht biedt hier een platform voor en moedigt de kinderen aan om samen, in een veilige sfeer, te filosoferen en na te denken over wat ons écht gelukkig maakt.

Dit is een demo-winkel voor testdoeleinden — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd.